cissiochfreddan

Cissi och Freddan

Eldsvåda i köket

Ni som följer mig eller Freddan på instagram såg säkert att vi var och tränade igår igen. Jag vet inte om Freddan körde så hårt att han tog helt slut eller om han helt enkelt somnade så där det första han gjorde. Haha!Vi körde nämligen olika typer av träning så vi hade inte koll på varandra under passet.

Hur som helst, igår var en sån där riktig mittemellan-dag. Ingen jättekul dag men inte tråkigt heller.

Jag började dagen med ett möte med min revisor och Freddan passade på att ha ett möte med sin bokföringsbyrå. TJOHO vad kul! Eller kanske inte. Men-men, det är sånt som måste göras ibland.

Efter det åkte vi hem och käkade lunch, även det var totalt ospännande. Rester från söndagens middag, den vegetariska indiska linsgrytan. Visserligen gott men ibland känns rester så himla tråkigt.

Efter lunchen satt jag i telefonkö hos Försäkringskassan. Där kan jag säga att det spelar ingen som helst roll om är känd eller inte. Någon gästlista finns inte. “Det är många som ringer nu, ditt samtal är placerat i kö. Din köplats är 186.” Alltså…Hallå?!? Hur länge ska man behöva vänta för en enkel liten fråga? Jag har ju ett sånt jobb så det är inga problem för mig att sitta länge i en telefonkö en vanlig vardag. Men, hur tusan gör sånna som har den typen av jobb då man inte kan gå ifrån en timme mitt på dagen? Jag menar, är man t.ex. sjuksköterska, lärare osv… Då får man ju nästan ta en semesterdag för att ordna med sånna där tråksaker.

Just ja, vi (eller rättare sagt Freddan) höll på att elda upp köket också. Jag har ju lite känningar i magen. Det är foglossningar, magmusklerna delar på sig och allt vad som nu händer när man är gravid. Så, jag brukar värma en vetekudde i mikron och lägga på magen, tycker det är superskönt. Igår när Freddan skulle värma den åt mig så hörde jag helt plötsligt nått sprakande ljud från köket. Freddan började dessutom låta en massa. Det bankades och slogs, spolades vatten och något luktade ordentligt bränt. Helt plötsligt gick brandvarnaren igång. Jag som låg och vilade på sängen i sovrummet flög upp som en vettvilling och rusade ut i köket. När jag kom dit frågade jag Freddan vad han höll på med och han svarade kort och gott, hur lugnt som helst “Äsch, inget märkvärdigt. Men, jag tror vi får köpa dig en ny vetekudde…och kanske en ny mikrovågsugn.”Kan säga att det var tur att det hände när det var han som gjorde det och inte jag. Han har en förmåga att bli cool och fokuserad på att lösa uppgiften när nått galet händer medan jag är mer av den sorten som antingen blir helt paralyserad eller också får panik och springer runt som en yr höna. Ja-ja, köket står kvar och den brända doften är utvädrad. Mikron har vi inte vågat testa än. 😋

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
cissiochfreddan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Det där hände mig också! Blev inte lika stort dock.. Men jag stod och lagade mat samtidigt, så jag kopplade inte alls att det som luktade så bränt kom från micron utan letade på alla ställen på spisen. haha 😉 Sen blev det att vädra hela lägenheten när jag kom på vad det var!

  1. cissiochfreddan
   cissiochfreddan

   Hej Maja!

   Det kan vi absolut ordna. Törs i nuläget inte svara på när men lovar att det kommer inom kort.:)

 2. Gunvor

  Usch, men skönt att det gick bra ändå (utom för vetekudden).
  Från början innehåller vetet i vetekudden lite fukt men detta torkar bort allt eftersom, och då kan sånt här hända. Ett tips: När du värmer vetekudden så ställ in ett glas vatten i micron tillsammans med vetekudden. Då återfuktas vetet och sådana här olyckor undvijs.

stats