cissiochfreddan

Cissi och Freddan

Gravidträning i hemmet

Bara för att jag snart ska föda och har en stor klumpig mage som spänner och är vägen för saker och ting så betyder det inte att jag bara ligger hemma och tittar på TV i väntan på förlossningen. Det skulle jag inte må bra av så jag försöker röra på mig och vara igång så mycket jag kan och orkar. Det tror jag alla som är gravida mår bra av, för att inte tala om att det är bra för barnet och att det kommer hjälpa under själva förlossningen.Men, med ca två veckor kvar till beräknad förlossningsdag så är det inte direkt några tuffa danspass eller hårda pass på gymmen som gäller. Däremot försöker jag hålla igång med bl.a. lite yoga, och då framför allt med fokus på andning och avslappning. Jag har inte kört så jättemycket yoga innan graviditeten men gick som ni kanske vet en gravidyogakurs vilket var supernyttigt. Det kan jag absolut rekommendera alla gravida.

En fantastiskt bra sak är att det inte spelar någon roll om man är supervältränad eller jätteotränad. Alla klarar av det och oavsett din förmåga så lovar jag att det kommer ge dig nått tillbaka. Om inte för den fysiska träningen i sig så är det faktiskt himla avslappnande och skönt. Man, i alla fall jag, lyckas för stunden släppa precis allt annat och man rensar liksom bort alla jobba stressiga saker man har lagrat i hjärnan. Jag blir istället helt fokuserad på just min andning och ja…det är kort och gott väldigt skönt. Låter kanske flummigt men det funkar faktiskt jättebra.Och det bästa av allt är att man inte behöver släpa sig iväg till nått gym eller så. Det går alldeles utmärkt att köra det hemma. Idag körde jag t.ex. ett jätteenkelt yogapass i barnrummet. Att det var just i barnrummet gjorde  det extra skönt och mysigt. 🙂

Vet man inte hur man ska göra så finns det gott om enkla och bra instruktionsvideos på youtube. Sök på gravidyoga så hittar du massor och jag är helt säkert på att nån av alla videos kommer passa just dig.

KRAM!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
cissiochfreddan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats