cissiochfreddan

Cissi och Freddan

Hugo, en 10-poängare

Igår var det full fart…igen. Först var vi på Mama Mia för återkoll av mig själv och jag har tydligen återhämtat mig väldigt bra. Ja, enligt barnmorskan alltså. Måste erkänna att jag inte riktigt känner så. Känns som det är lång kvar tills jag är tillbaka i form. Men, som barnmorskan sa, det har ju trots allt bara gått drygt fem veckor så det kanske inte är så konstigt att man inte känner sig mogen för att riva av en fartig quickstep än.

Hur som helst så vägde jag mig och jag är tillbaka på samma siffra som jag hade innan jag blev gravid. Så, gravidkilona är nu officiellt helt borta. 🙂 Dock så är sammansättningen allt annat än som den var innan. Känner mig som en degklump med en rejäl limpa på magen. Jag har tappat väldigt mycket muskler. Och på tal om muskler… Mina magmuskler har dragit ihop ganska mycket, men inte helt, så snart kan jag börja träna som vanligt igen. Ska bli så skönt. Klättrar nämligen lite på väggarna just nu. Är ju van vid att vara aktiv så jag blir lite ostimulerad av att bara få nöja mig med långsamma promenader.

En annan sak som vi fick veta igår var Hugos “poäng”. De poängsätter tydligen nyfödda (vilket vi inte visste) enligt en skala som kallas APGAR Score. Det är ett bedömningssystem som avser barnets:
• Hjärtverksamhet
• Muskeltonus
• Hudfärg
• Andning
• Retbarhet

Barnmorskan gör en bedömning när barnet är en, fem och tio minuter gammal och man de ger maximalt 2 poäng för varje punkt. Vanlig poäng efter en normal förlossning är 9-10-10 med avdrag för hudfärgen efter en minut vilket är helt normalt. När barnet andats en stund får det oftast full poäng. Vi fick veta att Hugo hade haft 10-10-10 redan vid första bedömningen. Inte för att det egentligen spelar någon roll men det klappade lite extra stolt i mammahjärtat när de berättade det.(Bilden lånad från Pernilla Wahlgrens blogg)

Efter Mama Mia bar det av till BVC där Hugo fick sig en genomgång. Den här gången var det dags för den första läkarundersökningen och även här såg allt perfekt ut. Han växer precis som han ska och är nu uppe på 4,820 kg och 57,5 cm kort. Känns såklart fantastiskt att allt går så himla bra.Det har till och med varit så enkelt och bra att jag kom på mig själv att fråga Freddan här om dagen om när det är dags för nummer två. Haha! Men, vid närmare eftertanke så får det nog vänta lite.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
cissiochfreddan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carina H

    Fina Hugo växer så det knakar.kul att läsa.men nr 2 lär kanske vänta på sig. man vill ju komma igång lite själv först,förstår att Du längtar till träning och dansen.njut till fullo nu.tids nog får nog Hugo ett syskon.

stats