cissiochfreddan

Cissi och Freddan

Kakbak i väntans tider

Så här i väntans tider vågar vi inte ge oss iväg på några större äventyr så vi håller oss hemma i stan. Finns ju i och för sig hur mycket som helst att göra här i Stockholm men min energi tar slut blixtsnabbt så det gör ju att man blir lite mer begränsad. Så, vad hittar man på om dagarna då?

I ärlighetens namn börjar jag få slut på idéer. Det är en typiskt dålig sak för en sån som jag som börjar klättra på väggarna när jag inte gör så mycket. Är ju van vid att det är fullfart så gott som jämnt och att vara så här begränsad som jag känner mig nu blir faktiskt rätt jobbigt. Som jag skrev så börjar jag som sagt få slut på idéer så nu har det gått så långt att jag gett Freddan i uppgift att i sin tur ge mig en uppgift om dagen. Igår blev det att baka kakor. 🙂 En del kanske tror att jag blev nån baktjej eller att jag är bra på att baka sen min medverkan i Hela Kändis Sverige Bakar. Jag kan säga att om du tror det så tror du fel. 🙂 Antalet gånger jag bakat i mitt vuxna liv, om man inte räknar med när jag var med i programmet, går nog att räkna på händernas fingrar. Jag fattar inte att jag inte gör det oftare. De få gångerna jag gör det så tycker jag ju att det är ganska kul.

Efter lite sökandes på nätet föll lotten föll på Cookies med jordnötssmör och choklad.

Jag vet i ärlighetens namn inte riktigt vem jag ska ge cred för det här receptet men jag hittade det på kokaihop.se. Det var superenkelt och resultatet blev riktigt smarrigt.

Det här behöver du (jag gjorde dubbel sats, alltså dubbelt så mycket som det står här nedan):
– 100 gram smör
– 1 dl jordnötssmör
– 1 dl strösocker
– 1 dl brunt socker (t.ex. Farinsocker)
– 1 ägg
– 2,5 dl vetemjöl
– 1 krm salt
– 0,5 tsk bakpulver
– 0,5 tsk bikarbonat
– 1,5 dl hackad choklad

Så här gör du (superenkelt)
– Mosa samman sockret med det rumsvarma smöret och jordnötssmöret. Tillsätt ägget.
– Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt för sig och rör sen ner blandningen i “kletet” med jordnötssmöret.
– Blanda sist ner den hackade chokladen.
– Forma degen till bollar och platta ut dem till kakor, valfri storlek men med fördel lite större, på plåt med bakplåtspapper.
– Grädda i omgångar på 200 grader (varmluft) i ca 8 minuter.Långt ifrån supernyttigt för kroppen men som balsam för själen. 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
cissiochfreddan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats