cissiochfreddan

Cissi och Freddan

Svar på frågor från frågestunden

Hej!

Här kommer kommer frågorna och svaren från gårdagens frågestund. 🙂

Hur har ni tänkt att föräldraledigheten ska se ut? Hur kommer ni plocka ut föräldradagar? Nått ni diskuterat?
Ja, det har vi såklart pratat om. Vi kommer dela på det så mycket som möjligt men vi kommer också ta hänsyn till när i tiden det passar bättre eller sämre pga av våra jobb. Cissi kommer t.ex. inte vara föräldraledig feb-maj under 2019 då hon räknar med att köra Let’s Dance så då blir det jag (Freddan) som är ledig. Under sommarmånaderna har hon det betydligt lugnare så kommer hon vara föräldraledig och jag jobba.

Hur träffades ni?
För väldans länge sen skrev jag faktiskt ett blogginlägg om det. Du hittar det HÄR. Kort sagt så bodde Freddan i Australien men var hemma i Stockholm för att hälsa på familj och vänner. Gemensamma vänner parade ihop oss och vi gick på en blind date. Det var kärlek vid första ögonkastet för oss båda. Så, bara några dagar senare flög han tillbaka till Australien och gjorde sig av med hela sitt hushåll och tre veckor senare flyttade han hem till mig i Sverige igen. 🙂

Cissi, hur mycket dans tränar du själv och vem är i så fall din danspartner? Om du skulle börja tävla igen, hur tror du det skulle gå om du ställde upp i ett SM?
Fredrik, dansar du?
I ärlighetens namn så tränar jag själv knappt någon dans alls. Jag tränar mest andra. Dom gångerna det är showdags så är det oftast med någon av dem jag brukar dansa med och vi har ju massor med olika danser som vi redan tränat in. Så, oftast räcker det med att vi inför showen tränar ett par timmar. Dom jag oftast jobbar med är Tony Irving, David Watson, Calle Sterner eller Kristjan Lootus. Men, ibland så får även någon annan rycka in. De flesta är ju så himla duktiga så det går ganska snabbt för oss att träna in ett nytt nummer.

Om jag ställde upp på ett SM så… Ja, det beror ju såklart även på min danspartner. Jag och Calle Sterner har skojat lite om att vi ska göra come back och ställa upp på just SM. Skulle han och jag träna seriöst i ett par månader så är jag ganska säker på att vi skulle ha en bra chans. Vi kan säga som så här… Vi skulle inte vara nöjda med ett silver. 😉

Freddan dansar inte. Han är gammal gymnast och jätteduktig på musik så han har jättebra kroppskontroll och taktkänsla så jag är helt säker på att om han ville skulle han kunna bli riktigt duktig. Men, han är faktiskt inte det minsta intresserad. I ärlighetens namn kan jag tycka det är ganska skönt att vi har våra olika intressen. Han har sina, jag har mina plus att vi har våra gemensamma. Men dans är som sagt inte ett av våra gemensamma.

Hur kom ni fram till när tidpunkten var rätt att skaffa barn? Eller dvs börja försöka. Har tidigare läst att ni ville bröllop före bebis. Men efter bröllopet, hur resonerade ni då om när tajmingen var rätt?
Att vi båda ville ha barn gjorde vi klart för varandra supertidigt när vi träffades. Vi båda var ju så pass gamla och rutinerade så vi visste vad vi ville ha. Men, jag vet faktiskt inte riktigt hur vi kom fram till att “Nu är det rät tidpunkt..” Det mest bara blev. Eller ja, vi bestämde oss för att försöka och tänkte att det kanske skulle ta lite tid, man har ju hört om många som försöker jättelänge, och att jag (Cissi) kanske skulle kunna vara med på Let’s Dance. Ja, typ att om jag skulle bli gravid precis innan eller under Let’s Dance så hade jag ju kunnat vara med ändå. Men, så blev det inte. Det tog faktiskt skruv redan vid första försöket. 🙂

Hur många barn vill ni ha?
Ja, den som det visste. Planen är nog två men man vet ju aldrig. Vi kanske kommer tycka att det här är jättejobbigt så vi nöjer oss med ett, eller också kanske vi älskar det så otroligt mycket så vi vill ha fler än två. Så, vi törs inte säga mer än att planen som sagt är två…men det går ju sällan exakt som man tänkt sig. :p

Om Cissi inte jobbade som dansare och skulle överväga en alternativ karriär, vad skulle du vilja jobba med istället?
Oj vilken bra fråga! Det har jag faktiskt aldrig tänkt på. Jag gör ju i och för sig redan mycket mer än att dansa. T.ex. så föreläser jag, jag har jobbat lite som programledare, osv. Men, dom uppdragen är ju tack vare att jag blivit “känd” genom dansen. Så, om det vore så att jag inte alls hade dom förutsättningarna så är det faktiskt som så att jag är utbildad idrottslärare. Om jag skulle jobba som det eller inte törs jag dock inte svara på.

Vad jobbar Freddan med och hur mycket tjänar ni?
Jag är företagare. Just nu jobbar jag med en ny start up men kan tyvärr inte ännu avslöja vad det är.
När det kommer till vad vi tjänar… Det tycker vi egentligen är ganska ointressant men vi kan säga som så att vi har tillräckligt för att kunna leva det liv vi vill leva och vi kan ägna oss åt sådant vi brinner för.

Ni reser ju en hel del och verkar ha varit i många av världens hörn. Om ni inte får säga Maldiverna, vilket är då ert favoritställe?
Den här tar jag (Freddan)… För mig är svaret solklart. Noosa, Sunshine Coast, Australien. Det var där jag bodde innan jag flyttade tillbaka till Sverige. Fantastiska stränder, klimatet är perfekt nästan året om och det finns hur mycket som helst att se och göra. Dock så har Cissi aldrig varit där (än) men jag törs lova att hon också skulle älska det.
Jag har också varit på Bali en massa gånger och kommer garanterat ta med mig Cissi och åka dit igen. Bali har så mycket att erbjuda och när man varit där ett par gånger så har man lärt sig vad man ska undvika och vad man absolut inte får missa. Det finns nått för alla där. Enklas billiga små ställen till jättedyra och lyxiga strandklubbar. Ja, det finns verkligen nått för alla. Det gäller bara att 1. veta vad man vill ha och 2. vet hur man hittar det.
Och om man inte vill åka runt halva jorden så säger både jag och Cissi Palma. Där är det lagt avslappnat och du hittar bra mat, bra shopping och bra hotell.
Som ni märker så föredrar vi varma ställen före allting annat…om än att jag åker till alperna för att åka lite skidor om ett par veckor. 🙂

Cissi – Vad har du för favoritdans?
Det beror faktiskt lite på vad jag är på för humör men om jag bara får välja en så skulle jag säga samba.

Till er båda – Hur tror ni att ni kommer bli som föräldrar? Typen som oroar sig och ska skydda barnet från allt eller sånna som låter barnet lära sig genom sina misstag (även om det ibland gör ont)?
Haha! Den här är ganska enkel att svara på jag (Cissi) kommer helt klart vara den oroliga som lätt blir överbeskyddande medan Freddan är lite coolare och mer “learn by doing”. Han brukar säga så här: “Det är klart att vi ska berätta för våra barn att man bränner sig på spisplattan. Men, det kommer inte spela någon roll hur många gånger vi säger det. De kommer inte lära sig förrän de faktiskt bränt sig.” och det ligger nog lite i det.
Tror det egentligen är omöjligt att säga hur man kommer bli förrän man faktiskt blivit föräldrar. Oavsett vad så tror jag att vi kommer komplettera varandra väldigt bra.

Freddan – När du träffade Cissi, hur tänkte du kring att hon var kändis?
Jag hade faktiskt ingen som helst aning om vem hon var. Jag bodde i Australien och hade aldrig någonsin sett Let’s Dance i hela mitt liv. Det enda jag visste om henne var att hon var dansare i nått TV-program som hette Let’s Dance men det sa mig ingenting. Så, jag visste inte vad jag gav mig i. Jag blev dock varse det när jag flyttade hem till Sverige. Jag hade varit hemma i ca 2 dygn och satt och slösurfade. Gick in och kolla tidningarna på nätet och Expressen hade, stort på förstasidan, nått om TV4-profilens nya pojkvän och att jag hade flyttat runt halva jorden för att få vara med henne. Jag blev helt chockad. Jag var inte alls förberedd på det och jag bokstavligt talat trillade av stolen. Haha!

Det skulle vara intressant att veta mer om Freddan. Vi vet ju mycket om Cissi. Lite om vem du är.
Kanske inte nån direkt fråga och ganska svårt att ge ett kort och konkret svar på. Så, jag vet inte riktigt vad jag ska svara på det?
Vi kan sammanfatta det med att jag allt som oftast är lite som Cissi, en glad liten skit som gillar när det händer saker. 🙂

Cissi, av alla dina partners i Let’s Dance, vem har betytt mest för dig?
Det beror lite på hur man ser det. Ser man karriärmässigt så måste jag nog säga “alla jag vunnit med” och får jag bara välja en så måste det bli Martin eftersom att det var mitt absolut första år jag var med och dessutom min första seger. Hade vi åkt ut först av alla så tror jag inte min karriär hade sett ut som den gör.
Pratar vi på ett personligt plan så är det helt klart Steffo. Han är lite som min extrapappa och bästa kompis. Vi står varandra mycket nära. Vi har kontakt med varandra flera gånger i veckan, vi ska t.ex. hem till honom på middag på lördag.

Jag undrar lite hur ni tänker kring resor nu när du är gravid? Har för mig att jag läste tidigare att ni hade tänkt åka på en resa och ville ha lite tips på vart man kunde åka, men har inte sett att ni varit iväg på någon? Blev det bara inte av eller fick ni rekommendation att inte åka? Vad hade ni valt för destination om ni skulle åkt på en resa?
Du har helt rätt. Vi hade tänkt att åka iväg över jul och nyår. Kravet var att det skulle vara garanterat varmt och garanterat Zika-fritt. Det gjorde att valmöjligheterna blev minst sagt begränsade.
Vi tittade på ställen som Dubai, Kanarieöarna osv men fastnade inte för nått av det. Vi gillar ju när det är riktigt varm, varmare än svensk sommar, och inga av de ställena, framför allt Kanarieöarna kan ju garantera den värmen så års. Då var alternativen ställen som t.ex. Seychellerna…men att åka dit öve jul och nyår. Ja, vi kan sammanfatta det med att även om vi lever gott så kände vi inte för att lägga ett 6-siffrigt belopp (jul/nyår = dyraste tiden på året) för att få 1-2 veckors värme.

Andra alternativ var t.ex. Australien men vi kände att det inte var värt 30 timmars resa (framför allt inte med en gravidmage) för att få 1-2 veckors värme. Det slutade istället med att vi åkte till landet och skapade värme genom att elda i öppna spisen istället. Inte direkt samma sak men det var ändå jättemysigt. 🙂

Dock så finns det ju fler ställen där risken för Zika är minimal men vi resonerade som så att även om risken är minimal så finns det fortfarande en risk. OM oturen mot förmodan och mot alla odds skulle vara framme skulle vi aldrig förlåta oss själva för det Seychellerna kommer ju finnas kvar även nästa år så valet att stanna hemma blev rätt enkelt. Vi må älska semestrar till tropiska ställen men vi älskar det inte så mycket att vi ville riskera hela vårt barns framtid.

Övernojjiga eller ej, det var i alla fall så vi resonerade.

Cissi vet man en del om redan men ganska lite om dig Freddan – kan du berätta mer? När man aldrig ens hört en röst utan bara sett bilder är det lite svårt att bilda sig någon uppfattning. Och nej, jag är inte ute efter superprivata detaljer. Men typ var du kommer från, familj, utbildning etc.
Oj, det här svaret är omöjligt att hålla kort, även om jag bara ska hålla mig till de enkla sakerna utan att gå in på allt för många detaljer.

Det blir en kort version av närmsta tiden innan jag träffade Cissi… 2009 startade jag ett IT-konsultföretag. Jag bodde då i Örebro, där jag även är född och uppväxt tillsammans med mamma, pappa och en äldre bror (som faktiskt var en av dom som parade ihop mig med Cissi). Företaget gick rätt bra så vi expanderade och öppnade även ett kontor i Stockholm och jag flyttade dit. Efter ytterligare ett par år sålde jag min del och fick chansen att flytta till Australien för att leva livets glada dagar och fundera på vad jag skulle hitta på här näst, Det fanns så otroligt mycket att se och göra där så tiden gick och ett år senare hade jag fortfarande inte börjat jobba med något. Jag hade dock påbörjat en ny start up (skulle starta ett nytt företag) och allt var mer eller mindre klart för att sätta igång. Jag skulle bara åka till Sverige en liten sväng för att hälsa på familjen och vännerna först. Då träffade jag Cissi och det bara small till. Det var kärlek vid första ögonkastet. Så, det var bara att flyga tillbaka till Australien, lägga ner planerna på det nya företaget och göra mig av med hela mitt hem som jag hunnit bygga upp för att flytta hem till Sverige igen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
cissiochfreddan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna Stina Silfverberg

  Tack för en toppenblogg som jag följer varje dag , dessutom är vi ju båda från Gävle men reagerade på Freddans betyg om Noosa som jag längtar tillbaka till!
  Då min son med familj ha bott i Melbourne i drygt 20 år har det blivit en hel del resor dit , senast i januari då vi reste till Sydney ( älskar denna stad ) Cairns o Adelaide !
  NI verkar verkligen vara det ” perfekta paret ” så imponerad av ert bröllop !
  Stort Lycka Till med nya familjemedlemmen !
  Kram Anna Stina

  1. cissiochfreddan
   cissiochfreddan

   Hej! Freddan här…
   Vad kul att du gillar vår lilla blogg. 🙂
   Jag bodde faktiskt först ett tag i Melbourne, först vid South Bank och sen flyttade jag ut till Mornington Peninsula och dess fina stränder och mysiga vingårdar. Sen flyttade jag flyttade upp till Sunshine Coast. Tyckte Melbourne var fantastiskt (mysigare än Sydney) men samtidigt kände jag att jag hade inte flyttat runt halva jorden för att frysa under vinterhalvåret. tyckte det blev lite för kallt (om än att det såklart fortfarande var mycket bättre än den svenska vintern).
   Behöver jag säga att jag också längtar tillbaka till Noosa? Så himla mysigt och fint.
   Kram!

stats