cissiochfreddan

Cissi och Freddan

Veckans vegetariska

Nu ni! Nu ska ni få ett tips som kommer få era smaklökar att börja dansa Bollywood. Ja, det vill säga om ni gillar indiskt.

Jag hade inte testat det här själv innan så det var mitt första försök. Och det blev kalasbra på första försöket. Verkligen SÅ lätt, gott och nyttigt – Veckans vegetariska blev en indisk linsgryta.

Har man som oss, en slow cooker, är det knappt nått jobb alls. Förarbetet tar 5, max 10, minuter. Efter det kan du under minst 6 timmar ägna dig åt nått helt annat och bara glömma bort matlagningen. Det är visserligen lite svårt om man är hemma för ganska snart efter man dragit igång slow cookern börjar det sprida sig ljuva dofter från köket. Har du ingen slow cooker törs jag garantera att det går lika bra i en vanlig gryta eller kastrull som du ställer på spisen, men jag kommer skriva om hur jag gjorde med slow cookern.

Det här behöver du1 stor gul lök
0,5 chili
4 dl röda linsen
3 vitlöksklyftor
1 stor påse färska bladspenat
1 msk riven (färsk) ingefära
1 tsk gul curry
2 dl kokosmjölk
2 tsk garam masala
1 burk krossade tomater (ca 400 gram)
4 dl vatten
2 morötter
nån nypa salt eller två salt
1 tsk korrianderpulver
1 krm malen kanel
saft från en lime
1 kruka färsk koriander

Hacka chilin, vitlöken, morötterna och löken. Sen är det bara att skicka ner alla ingredienser i slow cookern (eller grytan) UTOM den färska koriandern, spenaten och limesaften. Det sparar du till slutet. Rör om och blanda allt.Sätt slow cookern på low och ställ in den på 6 timmar (är du borta längre tid så gör det inget då slow cookern håller den varm åt dig tills du själv tycker att det är dags att äta).Det sista du gör, strax innan servering, är att hacka den färska koriandern och så skicka du ner det i grytan tillsammans med limesaften och spenaten. Rör om och låt stå tills spenaten blivit mjuk (tar bara ett par minuter så det går jättefort).Om grytan blivit var tjock tillsätter du bara vatten. Smaka av med salt och tillsätt eventuellt lite chilipulver, cayenne eller nått att strakt om du önskar hetta.

Går säkert att servera tillsammans med ris eller också gör man som vi gjorde… Bara lite naan bröd.Och just ja! Det får jag inte glömma… Den fantastiska yoghurten. Superenkel den med.
Ca 3 dl turkisk yoghurt, hacka bladen från en kruka mynta, pressa en vitlöksklyfta och rör om. Låt stå i kylen i ca 10 min innan servering.

Lycka till!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
cissiochfreddan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. cissiochfreddan
      cissiochfreddan

      Hej Jessica!
      Såg i gruppen att du hade lagt ut nått liknande men det här var ett annat recept. Jag letade faktiskt efter inlägget men tröttnade på att scrolla efter typ 200 (?) poster. Nu lyckades jag dock hitta det och det visade sig att jag hade letat efter ett recept när det i själva verket bara var någon som postat en länk i en kommentar på en bild. Så, det var lite svårhittat men här är länken: https://www.crockpot.se/recept/dhal-indisk-linsgryta/
      Tack själv! Hoppas du tittar in igen. Den uppdateras varje dag. 🙂 //Freddan

stats