cissiochfreddan

Cissi och Freddan

Veckans vegetariska

Det här ju allt annat än en matblogg men idag tänkte vi bjuda på mat ändå. 🙂

Vi ber redan nu om ursäkt för brist av finess på bilder och presentation av maten. Vi är vare sig matbloggare eller fotografer så ni får helt enkelt ta det för vad det är. Det är ju trots allt hur det ser ut på era tallrikar och hur det smakar i era munnar som räknas, inte huruvida vi har varje potatis perfekt placerad på tallriken eller inte.

Hur som helst, i samband med inlägget om våra nyårsmål (du hittar det HÄR) berättade vi om att vi äter mer kött än vi egentligen tänker att vi ska göra. Nu har vi bestämt oss för att ha minst en helvegetarisk dag i veckan. Härom morgonen när vi åt frukost och Nyhetsmorgon stod på i bakgrunden såg vi att Siri Barje var med och gjorde några vegetariska biffar som såg jättegoda och nyttiga ut. Vi bestämde oss för att testa dem. Våra kanske inte blev så snygga som hennes med OHHHH vad gott det blev! Och det var jätteenkelt.Det här behöver du, måtten är på ett ungefär:
1 Zucchini
1 Morot
1 gul lök
1 pkt Fetaost
1 Ägg
1 dl Ströbröd
2 dl Couscous (kokt)
2 klyftor vitlök
1 msk dijonsenap

Och så här gör du:

Börja med att riva zucchini och morot. Hacka löken, pressa vitlöken och smula fetaosten. Blanda allt i en bunke med resten av ingredienserna.Låt allt sedan stå 10-20 minuter för att gotta ihop sig innan du formar det till biffar i hamburgestorlek.Stek på ganska hög värme (men inte för hög ) tills de fått fin färg på båda sidorna.Servera med t ex ugnsrostad potatis, en tzatziki och lite sallad.En sak vi lärde oss som Siri inte nämnde i vare sig TV eller i receptet är att det blir väldigt mycket vätska så det är lite svårt att få biffarna att binda ihop. Det blir mer som en smet än som biffar. Så, utan att veta eller ha hunnit testa själva ger vi er tipset att pressa ut så mycket vätska ni kan från zucchinin innan ni blandar allt, och ta även två ägg istället för ett.

Som sagt, vi är inga matbloggare så ja…kanske inte ser lika fantastiskt ut som det smakade. Men det var supergott! Vi kommer helt klart laga det här igen.Du hittar även receptet på koket.se.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
cissiochfreddan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emm

    Hej! Uppskattar verkligen er blogg och tycker det är spännande att följa er gravidresa! Har själv två barn 🙂 Det är mycket härligt som väntar er!
    En sak jag skulle uppskatta i bloggen är dock en mer “jag”-form och att inläggen märks upp med vem som skriver. Ibland blir det lite knasigt med “vi”-form kan jag känna.

    1. cissiochfreddan
      cissiochfreddan

      Hej och tack Emm! 😊 Ja, det är lite klurigt det där. Ibland skriver Cissi, ibland skriver jag (Freddan) och ibland skriver vi tillsammans. Och, vi gör hu mycket av sakerna tillsammans så då blir det ”vi”. Men, vi ska försöka bli mer tydliga. Kram!

  2. Lisen

    Tack för tipset!😀
    Jag vill oxå gärna tänka lite mer vegetariskt nu under det nya året men tycker att det är lite krångligt så jag uppskattar verkligen recept som det här. Testat av en ”vanlig” matlagare som inte är kock, Detta ska jag prova i veckan.
    Kram till er båda och tack för mysig läsning 💕

stats